Снимка: БТА

Отборите на Берое и ЦСКА-София завършиха 1:1 в дербито на 13-ия кръг на Първа професионална лига.

И двата гола в мача паднаха през първото полувреме, когато първо Тиаго Родригеш даде аванс на гостите от София, а малко след това Мартин Камбуров изравни за Берое. В началото на второто полувреме Мауридес пропусна дузпа, с което лиши и гостите от възможността да вземат три точки.

Още от първите минути на срещата домакините от Берое взеха инициативата и пренесоха играта в полето на съперника си. В осмата минуга най-активният в състава на "зелените" Вандерсон проби отбраната на столичани и излезе очи в очи с Витаутас Черниаускас, но литовският страж излезе и скъси ъгъла, с което спаси тима си от сигурен гол.

Домакините продължиха да бъдат активни и да търсят път към вратата на Черниаускас, но противно на логиката в 27-мата минута ЦСКА-София откри резултата чрез Тиаго Родригеш.

Али Соу свали с глава в центъра на терена топката към Кирил Десподов, който с мек пас намери нахлуващия на скорост Тиаго и за плеймейкъра не бе проблем да реализира, останал очи в очи с Душан Перниш.

Берое обаче успя бързо да изравни резултата. В 35-ата минута Вандерсон заобиколи за пореден път левия краен бранител на гостите Борис Секулич, който успя да го спре с нарушение близо до границата на наказателното поле. От последвалия фаул топката бе центрирана към Мартин Камбуров, който с глава я прати в далечния ъгъл за 1:1.
Голът даде допълнителен импулс на домакините, но играчите на Александър Томаш не можаха да капитализират предимството си във втори гол.

През второто полувреме обаче ходът на играта се промени и гостите от София взеха инциативата. За това спомогна и появата в игра на Мауридес, с което "червените" заложиха на двама типични централни нападатели в негово лице и това на Али Соу, пише БТА

В 54-тата минута Иван Бандаловски застъпа в наказателното поле Жоржиньо и главният съдия Никола Попов не се поколеба да отсъди дузпа за ЦСКА-София. Зад топката застана Мауридес, чийто удар обаче бе много слаб и право в ръцете на останалия на място Душан Перниш. Така "червените" пропуснаха най-добрия си шанс да поведат в резултата за втори път.

В следващите минути играта се накъса от серията от нарушения, извършени от играчите и на двата отбора.
Берое бе много близо до това да направи пълен обрат в 80-ата минута, когато Александър Цветков стреля по земя, Черниаускас изби, а намиращият се на метри пред опразнената врата Владимир Гаджев не успя да достигне до топката, преди тя да излезе в корнер.

До края не се случи нещо по-интересно, а равенството остави двата отбора на позициите в класирането, на които бяха и преди този кръг. "Червените" са трети с 29 точки, колкото има и вторият Лудогорец, който утре гостува на Септември, и две по-малко от лидера Левски. Берое е четвърти с 24 точки.

Още за спорт вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase