Снимка: Reuters

Трети европейски клубен турнир ще бъде включен в календара на УЕФА от сезон 2021/22, съобщи председателят на Асоциацията на европейските клубове Андреа Аниели.

"Има зелена светлина за трети евротурнир. Благодарение на това, в европейските клубни турнири през сезон 2021/22 ще участват 96 отбора", каза Аниели на конгреса на организацията в Сплит.

Според информации третият турнир ще се казва Купа на Европа и в него ще се включат 32 отбора. Това ще позволи броят на отборите в Лига Европа да бъде намален от 48 на 32, което да увеличи интереса към турнира.

На този етап няма яснота на какъв принцип ще се класират отборите за новия турнир, но вероятно ще бъде сходен с формата на несъществуващия вече турнир за Купата на носители на национални купи, който се провеждаше от 1960 до 1999 година.

Това ще е най-голямата промяна в календара на УЕФА на ниво клубни турнири след 2008 година, когато европейската централа реши да премахне турнира Интертото.

Коментари Напиши коментар

6

mnenie

преди 10 месеца

Изпитвам носталгия към края на 80-те и началото на 90-те. Тогава КЕШ беше на директни елиминации и участваха само шампионите. Директните сблъсъци бяха много по-интригуващи. Днес има стотици мачове, които просто минават и заминават.
Изгуби се тръпката. На всичко отгоре, богатите клубуве стават още по-богати именно благодарение на днешния формат на ШЛ.

5

муспи

преди 10 месеца

-Ц-С-К-А-Лече-Етро-Поле'48--- пак се уреди. Корейската Народно Демократична Република ще провежде турнир на братските армии. Трябва само да спечелят районните квалификации с - Червена звезда, Стяуа, Руда хвезда и ЦСКА Москва. Първия се класира направо, втория отива на бараж, евентуално с Ботев Пд. Имат шанс, след като Ботев не гледат с интерес към този турнир.

4

Васко

преди 10 месеца

Супер. Световно, европейско, евротурнири, нац. отбори, младежи, юноши ... парса, парса, парса ... По-добре, всяка година я световно, я европейско, я нации ... дано да останат доволни двамата чичковци с голите кратуни и прилежащите им клики. Не дай си боже да започнат да падат по игрището футболистите ...