Снимка: Булфото

Националният отбор може да има нов стадион, който ще е на стойност около 100 милиона лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с волейболистите ни във Варна.

Още по темата

"Възможно е да извадим 100 милиона за едно кокетно съоръжение, стига да има за какво. Сега националите играят добре и сърцато, дано завършат първи в групата и да се класират. Много ми се иска. Ако го направят, може да им направим кокетен стадион. Нали видяхте, че избушиха и откраднаха "Васил Левски". Нали щяха да правят козирка и още много неща? Нито козирка, нито зали направиха. Обраха го, откраднаха го", заяви премиерът.

Както е известно, идеята за нов национален стадион се лансира от доста време. Нееднократно се е коментирало, че мястото му трябва да бъде в покрайнините на София. Един от възможните варианти е между крайните столични квартали Люлин и Обеля, докъдето стига метрото. Споменаваше се и вариант съоръжението да е около Летище "София" и булевард "Ботевградско шосе".

Повечето големи стадиони в Европа се намират далеч от центъра и туристическите зони. "Васил Левски" пък е разположен на пъпа на най-големия ни град и при големи мероприятия се създават трудности с предвижването на гражданите. Освен това около него няма къде да се изгради голям паркинг, а това е основен критерий на УЕФА за по-висок ранг на стадиона. Отделно от това поставянето на козирки на всички сектори ще оскъпи още ремонта, като може да го направи практически безсмислен.

След като посети Варна, министър-председателят инспектира и строежа на спортната зала "Арена Бургас". Тя е от огромно значение за българския спорт, защото ще позволи България да домакинства още повече състезания от най-висок ранг.

Спортното съоръжение е без аналог и е разделено функционално на четири подобекта: основна зала за лека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това число концерти, конференции и конгреси, малка зала с капацитет 1500 души, тренировъчна зала и открит етажен паркинг с над 800 места.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Коментари Напиши коментар

43

Marko Zukera

преди 5 месеца

Продавам ви информацията на ФБР, а Бойко съсипва местния Български бизнес! Но карайте се вие и се нареждайте докато нии идем пири.

42

Тиква Винету Пеевски

преди 9 месеца

Тая мутра може само от Литекс да направи ЦСКА-София.Това е направил за спорта, затова откакто е на власт 10 години, нямаме един олимпийски шампион и сме на дъното на всички класации. Инвестициите са в пъти по малко от Румъния и дори Сърбия, която не е в ЕС, толкова е корумпиран тоя и ще строи стадион. ***

41

сватбари

преди 9 месеца

КАТО СЕ ОБЕЩАВА КОГА СЕ ДАВА ? ДО ОБЕЩАЕШ Е БЛАГОРОДНО , НО ДА ИЗПЪЛНИШ Е ВЕЧЕ ЕСНАФСКО . / от БГ пословиците/