Снимка: Reuters

48 от общо 64-те мача на световното първенство по футбол в Русия вече са в историята. Ето някои от акцентите след приключване на срещите в груповата фаза. 

Възходящи моменти:
 
ФЕНОВЕТЕ: Пълни стадиони, парти атмосфера по улиците в градовете-домакини, а някои от запалянковците, като тези на Япония и Сенегал, дори почистваха боклука по трубините след мачовете. До момента Мондиал 2018 е голямо футболно парти без съществени прояви на насилие. 
 
ОРГАНИЗАЦИЯТА: Русия е засипана с похвали за гостоприемството и добрата организация.
 
ВАР: Дебютът на видео асистент реферите предизвика солидна доза скептицизъм. Като цяло системата се прие добре и помогна за взимаме на правилни решения в спорни ситуации, но все още има доста критици, които считат, че ВАР убива динамиката на футбола.
 
ГОЛМАЙСТОРИ: Португалската звезда Кристиано Роналдо започна с хеттрик още в първия ма и има 4 гола до момента, а нападателят на Белгия Ромелу Лукаку също има 4 попадения. Над всички до момента е голмайсторът на Англия Хари Кейн с 5 гола на сметката си.
 
ПРИЯТНАТА ИЗНЕНАДА: Хърватия, водена от плеймейкъра на Реал Мадрид Лука Модрич, е най-впечатляващият отбор след мачовете в групите. Хърватите записаха три победи, включително зрелищно 3:0 над един от фаворитите Аржентина с Лионел Меси.
 
СНИМКА НА ДЕНЯ: Исландецът Рурик Гисласон от скромния втородивизионен германски отбор Зандхаузен стана звезда за един ден в социалните мрежи. Исландия отпадна в групите, но Гисласон събра над 1 милион последователи в Инстаграм, като само до преди две седмици имаше 40 000. 
 
Прочетете целия текст в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase