Снимка: Reuters

Gol.bg продължава да представя рубриката "Дербитата на Европа". В нея ще имате възможност да видите кои ще са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата, часа и мястото на отделните дербита от Европа.

За английския шампион Челси предстои изключително тежка седмица. "Сините" утре приемат Барселона в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига, като голямата звезда на каталунците Лео Меси ще търси първи гол в кариерата си срещу отбора от "Стамфорд Бридж".
 
В неделя пък лондончани гостуват на Манчестър Юнайтед в директна битка за място в Топ 4 на Висшата лига. Челси няма победа на "Олд Трафорд" в четири поредни визити, но три от тях завършиха наравно. "Червените дяволи" също започват сгъстен цикъл, тъй като в сряда гостуват на Севиля в Шампионска лига.
 
В четвъртък ще се изиграят реваншите от 1/16-финалите на Лига Европа. Милан приема Лудогорец на "Сан Сиро" след убедителното 3:0 в Разград, докато Борусия Дортмунд гостува на Аталанта. На "Сигнал Идуна Парк" двата отбора направиха страхотно шоу, което завърши с драматичен успех 3:2 за домакините. Арсенал напрактика си гарантира участие в следващата фаза, след като разби Йостерсунд с 3:0 насред Швеция. В края на седмицата "топчиите" играят срещу Манчестър Сити финал на "Уембли" за Карлинг Къп. 
 
Най-интересният мач от 26-ия кръг на Серия "А" е между Рома и Милан, като "росонерите" съживиха шансовете си за Топ 4 след пет победи и две равенства в последните си седем двубоя в Серия "А". Хегемонът Ювентус пък е домакин на Аталанта, а лидерът Наполи гостува на Каляри.
 
В Ла Лига Реал има визита на Леганес в отложен мач от 16-ия кръг, а в неделя приема Алавес. Убедителният лидер Барселона ще мери сили с Жирона на "Камп Ноу", най-интригуващият сблъсък е между Севиля и Атлетико Мадрид.
 
В Германия Байерн Мюнхен ще се опита да продължи победния си рейд срещу Херта Берлин на "Алианц Арена", докато Борусия Дортмунд е домакин на Аугсбург.
 
Първа лига също предлага интересни срещи. В петък ЦСКА е домакин на Черно море, шампионът Лудогорец има тежко гостуване на Ботев в Пловдив, Левски ще мери сили със Септември на националния стадион "Васил Левски".
 
Вижте всички най-интересни мачове през седмицата в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase