Снимка: архив, Bulphoto

Автобус с фенове на "Ботев" Пловдив е задържан на магистралата от Крива паланка към Куманово от македонската полиция. Инцидентът се е случил около 3 ч. тази нощ.

По информация на македонските медии аутобанът е бил блокиран. Ултрасите са слезли на бензиностанция край Крива паланка. Феновете изписвали графити с обидно за Македония съдържание, залепили и няколко лепенки с обозначение БГ, след което тръгнали към Куманово.

Около 04:00 часа те са били спрени от македонската полиция преди влизане в Куманово. Направен е обиск на автобуса, при което у четирима души е бил открит доказателствен материал, съобщиха от македонското МВР.

Пътниците отказали да бъдат задържани или санкционирани и блокирали магистралата Куманово – Крива Паланка.

Според версията на феновете автобусът е спрян заради плакати с патриотични надписи и развети български знамена.

Пловдивчани са се свързали с депутата от Патриотичния фронт Славчо Атанасов, който им е осигурил връзка с българските консулства в Скопие и Битоля. Консулът Венцислав Цветанов от посолството ни е пристигнал спешно в Крива паланка, където се очаква феновете да бъдат докарани. Българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете.

На четиримата фенове ще бъде съставен административно наказателен акт. Докато не платят глобите, четиримата български граждани няма да бъдат освободени да продължат пътуването си. В момента останалите пътуващи в автобусите са солидарни с тези фенове и остават на място.

Привържениците на "канарчетата" се притесняват, че ако арестът продължи, няма да стигнат навреме до Тирана, където от 18:00 часа ще се играе срещата на "Ботев" с "Партизани" от първия предварителен кръг на Лига Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase