Снимка: Reuters

Океан от емоции премина през емблематичния за Реал Мадрид вратар Икер Касияс, който бе принуден да си тръгне от родния клуб и от новия сезон ще играе за Порто.

Днес Касияс се раздели със сълзи на очи на емоционална пресконференция в Мадрид. Стражът се изправи за последно пред медиите в Мадрид като футболист на Реал Мадрид и помоли да бъде запомнен от феновете само с добро.

"Идвам на този велик стадион днес, за да кажа "довиждане". Особено на феновете на Реал Мадрид. От събота аз вече не съм играч на Реал Мадрид, а ще бъда на Порто. Преминавам в Порто по много причини, но най-важната е, че съм развълнуван да работя с един специалист и да видя неговите методи. Второ - заради тяхната отдаденост. Те ме спечелиха. Ще направя всичко по силите си, за да не ги разочаровам и се надавям да спечелим много трофеи заедно", каза със сълзи на очите Касияс.

"Благодаря на Реал Мадрид, защото този отбор ми даде всичко. Той ме изгради като личност и ми помогна да израсна. Надявам се хората да ме запомнят не само с изявите ми на вратата на Реал, а и с това, че съм добър човек.

Научих толкова много неща тук. Всеки треньор ми е дал по нещо и това беше от фундаментално значение за развитието на кариерата ми. Искам да благодаря на моето семейство. Благодарение на феновете от Мадрид и тяхната несравнима подкрепа, ние успяхме заедно да спечелим много. Имах хубави и лоши моменти. Благодаря ви. Хиляди благодарности. Където и да отида, винаги ще казвам “Хала Мадрид", добави Касияс.

Привържениците му продължават да търсят виновника за напускането на вратаря. Късно в събота вечер в "Ел Мундо" се появи и интервю с майката на Касияс - Мари Кармен, която обвини пряко президента на клуба Флорентино Перес.

Подробностите за тази и други новини - Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase