Снимка: Булфото, архив

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов напуска окончателно треньорския пост в ЦСКА. Той е съобщил за решението си на футболистите на днешното занимание.

Младенов искаше да се раздели с поста още след загубата от Ботев в Пловдив, която бе трета поредна за отбора от началото на пролетния полусезон. След разговори с шефа на клуба Александър Томов обаче му бе гласувана подкрепа да води ЦСКА до края на сезона.

Самият Младенов потвърди за раздялата си в личния си сайт. Ето какво пише Младенов:

“Изключително трудно ми е да напиша тези думи, но дойде моментът да се разделя с любимия ни клуб. Тръгвам си с ясното съзнание за преизпълнен дълг към най-голямата кауза в живота ми. Днес, на 20 март, подавам молба до арбитражната комисия на БФС, за да разтрогна договора си. Имам основание да го направя, имал съм го през всичките тези месеци. Това не е предателство към ЦСКА или към вас! Това е единственият начин да запазя честта си”, пише специалистът и продължава:

"Не искам нито една стотинка, която не съм заработил. И този акт въобще не е за пари. Вчера всички вие видяхте, че доверието в мен бе свалено публично. Сложиха ми примка на врата. Нямам право да остана треньор на ЦСКА, когато основните акционери не ми вярват".

Младенов обаче уточни, че не става въпрос за Александър Томов. "Заради него аз два пъти се отказах от оставката си в последните дни. Той истински държеше на мен и не ме пускаше. Но нещата се промениха".

Специалистът посочи, че изобщо не се е притеснявал от поставената му цел – ЦСКА да стане шампион. "Напротив – ЦСКА ме научи винаги да се боря за титлата. За съжаление има едно голямо „но”. Във футбола задължителни цели не се поставят. Дори при най-големите грандове. Камо ли 10 кръга преди края на сезона. Особено в ЦСКА, където повече се говори за дългове, отколкото за футбол. Защо не ми поставиха тази цел през лятото, когато заминахме с 9 полеви футболисти за лагер в Холандия? А в нашия случай ние сме в напълно неравноправно положение срещу съперника, с когото се борим – селекция, финанси, база, условия за работа”, заяви Младенов и посочи, че истинската цел на ЦСКА днес е да стъпи на крака и да съществува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase