Снимка: Владо Василев/Арт поток

В рамките на десет дни театър, музика, литература и изкуство, обединени във фестивала "Арт поток", завладяха Южното Черноморие. Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и Георги Мамалев взривиха Царево и Лозенец, гостите на фестивала имаха възможност да се срещнат още с Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Тончо Токмакчиев, Мария Статулова, Албена Колева, Филип Трифонов, Катето Евро, Евгени Будинов и много други от популярните ни актьори.

Гвоздеят в програмата беше премиерата на пиесата "Тя, той и още двама, трима" от Жолт Пожгай с участието на Аня Пенчева.

На литературното поле в истински празник се превърнаха и премиерите на автобиографичните книги на Стефан Данаилов, Татяна Лолова, Стоянка Мутафова и Георги Мамалев. С огромен интерес се проведоха литературните четения на Елин Рахнев, Васил Балев и Мария Лалева.

Актрисата и певица Иванка Шекерова направи за първи път истински пърформанс във вода на малкия плаж в Лозенец. Журналистът и продуцент Георги Тошев представи  документалните си филми за Татяна Лолова, Стефан Данаилов и последната си лента за АББА, както и най-новата си книга за популярната шведска група.

"Основната идея, когато създавахме "Арт поток" беше, хората от Царево и почиващите на Южното Черноморие, да могат да се срещнат с изключителни български актьори и спектакли. Организирането на  фестивала е естествено продължение на стремежът ми да участвам активно в популяризирането на българското изкуство и родните творци. Интересът към фестивала тази година от страна на хора от всички възрастови групи, включително и деца, както и пълния салон на читалището в Царево доказаха, че има глад за българското изкуство и сме на правилен път, когато правим програмата от събития по време на културните празници", сподели организаторът Димитър Тодоранов.  

За него един от най-големите успехи на завършилия фест е Школата за млади таланти, в която могат да се родят бъдещите големи творци на България.

За първи път тази година част от "Арт поток" беше и лятната арт академия за деца. Тя се проведе в Hacienda beach под ръководството на художничката Калина Попова. Първите випускници от школата по рисуване получиха своите дипломи и организираха изложба със своите творби край малкия плаж в Лозенец. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase