Снимка: БулФото

Според евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков  няма как да се стигне до разделение в ГЕРБ, защото няма кой да инициира такова разделение.

"Партиите са жив организъм - растат, променят се, реформират се, идват нови хора, някои си тръгват, така че оставката на Цветан Цветанов не е някакъв катаклизъм",коментира той пред БНТ, след като през миналата седмица доскорошната дясна ръка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов освободи всички ръководни постове, заемани от него.

"От тук насетне ще видим по-засилена роля на Изпълнителната комисия и реформи по места, където са необходимите", увери Новаков.

Още по темата
Според него скандалите преди евровота, станали популярни като "Апартаментгейт" са се отразили отрезвително на ГЕРБ.

"Скандали е имало в изобилие и в миналото. Сигурно ще продължи да има, въпросът е как се реагира на тях. Показахме, че сме единствените, които можем да реагираме по различен начин. Това, което ни прави различни от другите, е че можем да носим отговорност и когато някой е сбъркал, този проблем се посочва, човекът понася своята отгвороност и организацията продължава напред. България е по-важна от личното и персоналното.", категоричен е той.

Андрей Новаков разказа, че вече се прави график и всички евродепутати ще имат отговорност във всяка от държавите членки да се срещат с българската диаспора.

Той лично поискал членство в комисията по транспорт, регионално развитие и тази по бюджет - "сектори, които са важни за нашата страна.

"За мен е изклюително важно първо да решим проблема с пакета "Мобилност", след това да гарантираме, че България ще получи 18 милиарда след 2020 година - изключително важно за нашите общини", обясни евродепутатът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase