Снимка: БулФото

БСП ще се върне днес в парламента, а излизането беше абсолютна грешка. Това каза пред БНТ бившият председател на партията Михаил Миков

"Ние изпуснахме над 30 закона, които бяха приети без участието на социалистическата партия", гневи се той.

Според него парламентарната група трябва да има самостоятелност сама да решава кога да излиза и да се връща в зала, "а не да се превръща в заложник на някакви капризи".

Още по темата

Миков посочи като основания за подадената вчера от Корнелия Нинова оставка и резултата от европейските избори, включително погрешната предизборна кампания, разделението в партията и битката за листата.

"Създадоха се свръх очаквания за победа и за провеждане на предсрочни избори след това. Не бива да казваш хоп преди да скочиш. Не можеш да създаваш свръхочаквания в партията, в симпатизантите, в гражданството, когато няма основания за това. Политиците трябва да стъпват на живота и на реалността, а не на техните желания и очаквания.", разсъждава Миков.

Като основни проблеми пред социалистите бившият председател посочи нуждата от консолидация, приемане на различното мнение и преустановяване на практиката за създаване на вътрешни разделения в партията.

Михаил Миков беше категоричен, че няма да се кандидатира за нов мандат за председател на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase