Снимка: Dnes.bg

Веселин Марешки остана доволен от резултатите от евроизборите и обобщи, че неговата партия "Воля" е препотвърдила позицията си от парламентарните избори. Според него той не е събрал достатъчна подкрепа да стане евродепутат, тъй като хората го считат за по-полезен в България.

Марешки отчете и че ниската избирателна активност показва, че хората са отвратени от политическата схема. Той пресметна и че на практика управляващите са събрали по-малък сбор от гласовете на хората, отколкото парламентарната опозиция.

Още по темата

"Българите не се интересуват от евроизборите. Считат мен и моята формация за много по-полезна тук и не искат нас да ни няма в България. В почти всички изяви съвсем целенасочено ме питаха дали ще ходя в Европа. Трябваше да постъпя като Борисов, да поставя друг човек и да обикалям и показвам какво съм направил", заяви Марешки.

По думите му той е единственият, който вижда истинските резултатите от изборите. По негови сметки мнозинството е събрало 40%, а опозицията, заедно и с извънпарламентарната, има общ сбор 50%.

Той обвини управляващите и че истинската коалиция е ГЕРБ, ВМРО и ДПС.

"Ако доскоро министър-председателят си имаше любимци пуделчета, сега явно се е пренастроил и преминава към прасенца", коментира лидерът на Воля, без да уточни кои са те, но обясни, че прасето е едно.

Веселин Марешки сигнализира и за оказван натиск върху симпатизанти на "Воля", които по думите му са били заплашвани да не участват в изборните комисии. Той даде и пример, че съпруг на активистка на "Воля", който е полицай, е заплашен с уволнение след изборите.

"Затова минаваме в партизанска борба. Няма да осветляваме нито един наш фен, за да не му се случват тези неща. Когато дойде моментът ние да получим в бюлетина на ЦИК резултата, който сме изкарали, ще направим тази промяна, която всички очаквате", каза още лидерът на "Воля".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase