Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видео 27.05.2019

Сътресения след евровота: Следва сериозно преструктуриране!

Сериозно преструктуриране ще има във водещите партии след евроизборите. Около това мнение се обединиха в "България сутрин" политологът проф. Александър Маринов и политическият психолог Антоанета Христова. Двамата бяха категорични, че Бойко Борисов е с основа заслуга за победата на ГЕРБ във вота за Европейския парламент.

Проф. Маринов обясни, че очаква във всички партии да има сътресения след евровота. Той подчерта, че в политическите сили у нас се забелязва оформяне на лагери, което кара избирателите да не гласуват и да губят доверие в партиите.
Още по темата


"Личното участие на Борисов оказа влияние. Кризата в ГЕРБ не бе плод на "черна" кампания, а на злоупотреба с власт. Премиерът обаче успя да овладее тази криза. Без съмнение БСП не успя да се справи на изборите. Там въпросът е умението да се прави политика, а те допуснаха сериозни грешки в кампанията. В повечето партии ще има сътресения след тези избори. В ГЕРБ има оформяне на лагери. Същото е и в БСП и при "Обединените патриоти". Всички партии трябва да си извадят сериозни поуки, тъй като има ниска избирателна активност, губят се гласове. Има голямо разделение между обществото и политическия елит", каза той.

Антоанета Христова пък допълни, че процесът по прочистване на партиите не трябва да бъде прекъсван. Тя също така изрази съмнението си Бойко Борисов да свика предсрочни парламентарни избори.

"Лидерите са много важни във всеки момент при управлението на политическите партии и овладяването на кризи. Такава имаше и по време на тази кампания. Бойко Борисов овладя кризата в ГЕРБ и минимизира репутационните удари. Темата с прочистването на партиите е започната и процесът трябва да продължи. Оставки едва ли ще има, но ще има преформатиране на щабове за следващите избори на есен. Бойко Борисов ясно подчерта, че няма да предизвика предсрочни избори. Тази кампания бе тежка за него и ще трябва време за вътрешно пренареждане", разкри тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Коментари Напиши коментар

29

MARIN NUNEV

преди 3 седмици

България без партии, Експертно правителсво.Да се събудим. С промяна няма да стане,трябва подмяна,.Няма нищо страшно. Про4ети историята на Белгия.

28

Анонимен

преди 3 седмици

Гербавите тролове си ругаете и обиждате на богато, но няма кой да ви банне?
Явно сте си на щат в този сайт.

27

Анонимен

преди 3 седмици

Бате Ви Боко "овладял кризата" (???) .... И вече няма корупция във висшия ешелон на ГЕРБ ли ???? Замаза Ви очите бе балъци... Вярно - той е най умния измежду вас -всички прости и наивни!