Снимка: Bulgaria ON AIR

Предизборната кампания за евровота е била махленска. Това обявиха в "България сутрин" лидерът на партия "Глас народен" Светослав Витков и дясната му ръка Венци Мицов. Двамата бяха категорични, че изборите са дали отговор само на един въпрос - кой има по-голямо и твърдо електорално ядро.

Витков обясни, че неговата партия е дала за предизборна кампания около 20 хиляди лева, като са спечелили близо 5000 гласа.

"Защо трябва да се чува народният глас? Всички, които се занимават с избори, знаят, че изборите са предимно средства и медии. "Глас народен" вложи в тази кампания около 20 хиляди лева. Ние от известно време нямаме субсидия, от близо 2 години. С резултата, който получихме, показахме едно ново и непознато лице. За съжаление кампанията за евроизборите се превърна в кампания "махленщина". Напълно нормален резултат за нашата партия, при положение че има толкова ниска избирателна активност", каза музикантът.

Мицов пък обясни, че в тази предизборна кампания е липсвал дебатът по важни европейски теми. Вместо това големите партии са се занимавали с различни скандали.

"Гласовете "Не подкрепям никого" са хвърлени на вятъра. В тази кампания дебат по европейски теми нямаше. Вместо него имаше дебати за "Апартаментгейт", къщи за гости... Не че те не са важни, но сме се докарали дотам, че сериозен политически дебат у нас не може да се случи. Тези избори бяха едно мерене на твърдите електорални ядра на партиите. Те се строиха и отидоха да дадат своя глас въпреки всичко. Просто се видя кой колко хора може да строи и да ги закара до урните. Нормалните хора са отвратени и те ще започнат да гласуват още по-малко. Несистемните партии и кандидати ще има все по-голям успех в бъдеще", обясни още Мицов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase