Снимка: БулФото

Ако така продължим да си крием главите в пясъка и да бягаме от истината, ще продължаваме да губим. Това каза пред 24 часа областният председател на БСП в Пловдив Георги Гергов по повод загубата на партията на изминалите европейски избори.

По думите му, партията спешно трябва да направи анализ на резултатите и след това да потърси отговорност "отгоре до долу". Според него в тази схема всички са виновни.

Попитан дали персонално отговорност трябва да поеме и лидерът на Столетницата Корнелия Нинова, Гергов беше категоричен: "Абсолютно. Всеки трябва да признае вината и да си понесе отговорността".

Още по темата
Като основни грешки във воденето на предизборната кампания бизнесменът определи грешните послания и грешната стратегия.

"Хвърлихме се в битка за преференции и забравихме въобще какво става. Това послание ясно беше прочетено от избирателя и нашите симпатизанти се оттеглиха. Затова и другите малки партии направиха добри резултати", изтъкна Гергов.

Той стана и поредният влиятелен член на БСП, който призова за връщане на депутатите в парламента. Преди него това направи и бившият председател на партията Михаил Миков. За тази мярка се обяви и президентът Румен Радев.

Георги Гергов заявява убедено, че няма амбиция да се кандидатира за следващ председател на червената партия.

"Ние не успяхме да стигнем до сърцето на избирателя. С нещо ги уплашихме, притеснихме и загубихме доверието. Затова така се получи", обобщава резултатите на БСП на вчерашните избори той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase