Снимка: архив, БулФото

"Резултатът за ВМРО от евроизборите е повече от добър. Имайки предвид посочените до момента данни, категорично сме доволни", коментира в студиото на "Денят ON AIR" бившият началник на Стрямската бригада ген. Димитър Шивиков.

Андрей Слабаков с преференция може да влезе като втори от ВМРО
и от партията да изпратят двама евродепутати. Водач на листата им беше Ангел Джамбазки.

"Спокойно можехме да се преборим и за трети евродепутат. По време на предизборната кампания хората ни припознаваха и оценяваха. Бяха наясно, че всички от листата на ВМРО сме сплотени, мислим еднакво и отстояваме едни и същи интереси. А най-важното - страняхме от клишетата и т.нар. "брюкселски език". Искахме да сме максимално близо до обществото", каза Димитър Шивиков.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът от ВМРО допълни още, че противоречията в "Обединени патриоти", на които станахме свидетели през последните месеци, безспорно водят до сериозни трусове. Те обаче едва ли биха довели до дестабилизиране на правителството.

"Силно се надявам резултатите от тези евроизбори да отрезвят нечии глави. Защото ако това не се случи, разпадът в малката коалиция би бил неизбежен", подчерта Шивиков.

Гостът в студиото на Ганиела Ангелова коментира още проблема с мигрантите, пред който е изправена цяла Европа.

"Бежанската криза е продукт на политиката, провеждаща се от водещи европейски държави - Германия, Франция... А като част от семейството на ЕС, България няма как да не понесе последствията", добави Шивиков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase