В големите партии има огромна идейна импотентност, заяви в "Гласът за Европа" независимият кандидат за евродепутат Ваня Григорова. Икономическият съветник на президента на КТ "Подкрепа" бе категорична, че водещите политически сили у нас са направили всичко възможно да отвратят избирателите на евровота.

Григорова посочи, че според резултатите от изборите едва 1,6 милиона българи ще бъдат представени в европарламента. Според нея нито една партия не трябва да смята своя резултат за победа.

Паралелно преброяване на 75%: ГЕРБ води с 5,5% на БСП

"Тези резултати показват политическата криза у нас. Хората вече са отегчени и търсят представителност. Изборите не са единственият вариант за съпротива и промяна на нещата. Едва 1,6 милиона български избиратели ще бъдат представени в европарламента. Над 5 млн. обаче няма да бъдат представени. Това е най-ниската избирателна активност и не е победа за нито една партия. Има тежка идейна импотентност в големите играчи. Те задълбаха в корупционните скандали умишлено, съзнавайки кризата на доверие в гражданите", каза председателят на "Солидарна България" пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Григорова също така обясни, че за първи път независимите кандидати достигат 3% от гласовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase