Снимка: БулФото

Гласувам за Европа на здравия разум, а не на популизма и крайно левите и крайно десни течения, за силния глас на България в Европа. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която гласува в Средно училище "Петко Р. Славейков" в кв. "Възрожденци" в Кърджали, предава Агенция Фокус.

Тя добави, че е дала гласа си, за да могат българските граждани да бъдат спокойни, че в Европа има място за тях.

"Това е основно е битка между двете най-големи партии тук. Ние водим спортсменска игра, ние не сме пращали жалби в изборателните комисии. Ако има законово право, нормално е да се дописват избиратели в самия ден на изборите, но да не се правят машинации", категорична е тя.

Още по темата

На въпрос дали има раздаване на подаръци за тези избори в Кърджалийски регион, Караянчева отговори, че не чула за такива неща и че нейната партия (ГЕРБ) никога не е раздавала подаръци и не е купувала гласове.

"Ние работим спортсменски, до всеки човек, така, както аз работя в продължение на 12 години и моите колеги работят по принципа на убеждението, на добрите практики и добрите политически послания. За другите не мога да кажа, те да си отговорят, аз говоря за моята партия, като областен координатор", коментира още тя.

Председателят на Народното събрание сподели, че е традиционалисти и предпочита хартиената бюлетина пред машинното гласуване.

"Ако има електронно гласуване, бих гласувала електронно. Засега обаче има много опасности за манипулация на вота, затова трябва да изчистим всички проблеми по това гласуване. Тогава и аз с удоволствие ще гласувам електронно.", завърши Цвета Каранянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase