Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Едва ли се готви компромат в края на кампанията, но цялата кампания беше такава, смята лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Още по темата
Според него сценарият за подготвян "Костинброд 2" няма да се осъществи.

Каракачанов: Нямам информация за нов Костинброд

ВМРО, както и други две формации от Обединени патриоти – "Атака" и НФСБ, се явява самостоятелно на изборите за Европейски парламент. Водач на листата е Ангел Джамбазки, който беше евродепутат в изтеклия мандат на ЕП.

"В кампанията има сплотяване на патриотичния вот около кандидатурата на Ангел Джамбазки. Няма нужда да обясняваме какво ще направи той в бъдеще", смята Каракачанов.

Самият Джамбазки заяви, че ще се бори за Европа на отечествата и нациите.

"Аз съм против нелегалната миграцията, против квотния принцип на разпределението им между държавите. Няма как да плащаме сметките на чужди народи, които са окупирали някакви държави", заяви част от своите приоритети Джамбазки пред bTV.

Той уточни, че идеята за обща европейска заплата не е подкрепена от ВМРО, също, че не са в едно семейство с партията на подалия оставка след корупционен скандал вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе. "Воля" на Веселин Марешки е в едно семейство с него, допълни Джамбазки.
 
"ВМРО подкрепя идеята за обща европейска армия, но ако няма модернизация на българската армия, това няма как да се случи. Модернизирането на българската армия се случва, обновява се бойната техника, но е много трудно. Трябва да се включи в тази модернизация и българската военна индустрия. Преговорите вървят много бавно, особено за самолетите Ф-16. Има финансов предел, който държавата може да си позволи. Затова разговаряме с партньорите в САЩ, за да уточним финансовата част", обясни като министър на отбраната Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase