Снимка: БулФото

Винаги, когато БСП е в управлението, повишаваме доходите, защото човешкият капитал е най-важният за една  нация. Това е и основната битка и на социалистите в Европа - без човешки ресурс няма икономически растеж, няма чуждестранни инвестиции. Има само демографска катастрофа. Това каза президентът на Партията на Европейските Социалисти и кандидат за евродепутат от листата на "БСП за България" Сергей Станишев.

Още по темата

"България загуби много от своето зеленчукопроизводство и животновърдство. Сега е моментът при преговорите за новия Програмен период да се направи анализ на ефективността на евросредствата и да се коригира политиката, за да може България да възстанови позициите си в тези производства", каза Станишев пред хората от селата Болярово и Елхово, където той е на предизборна обиколка.

Пред тях той коментира и актуалната политическа ситуация в Европа, както и стратегията на европейската левица за евроизборите.

"Имаме шанс да направим силен европейски отбор с 9 премиери в Европейския съвет, с прогресивно мнозинство ш ЕП и с наш председател на ЕК, в лицето на Франс Тимерманс", категоричен е лидерът на ПЕС.

По думите му, той не очаква националистическо цунами, а митовете за слабо представяне на левицата са неверни.

Сергей Станишев призова хората да не разпиляват вота си за малки партии, които няма да прескочат бариерата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase