Снимка: БулФото

Гневно писмо е разпратил лидерът на партия "Българско национално обединение" Георги Георгиев - Готи, с което оттегля подкрепата си за издигнатата от него кандидатка за евродепутат и подсъдима за участие в организирана престъпна схема Евгения Банева, съобщава 24 часа.

Още по темата

В средата на април стана ясно, че гражданското сдружение БНО, което се прочу с издигането на Митьо Пищова и Радо Шишарката за президент и видепрезидент, е приела в листата си Евгения Банева, която вече беше с обвинение от прокуратурата. Това е втори опит на Банева да стигне до европарламента. През 2014 година тя се кандидатира като независим кандидат и получи малко над 6 000 гласа или 0,276%.

Днес, лидерът на Българско национално обединение Георги Георгиев, обяснява, че не е виждал бизнесдамата нито веднъж по време на цялата кампания и че целта на издигането й е да бъде извън ареста, за да подписва документи и да оперира с банкови сметки.

"Семейство Баневи май наистина се оказаха комбинатори и измамници. От "Българско национално обединение" издигнахме кандидатура на Евгения Банева, като си мислехме, че наистина е неоправдана, набедена и показва натиска на държавните институции. Оказа се обаче, че проста са си свършили работата и мястото на тези хора е там, където са момента.", категоричен е Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase