Снимка: Facebook

Ако министри се отстраняват за корупция - то и Корнелия Нинова я отстраниха като беше зам.-министър, каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при откриване на нова поточна личиня на завод в област Добрич.

На журналистически въпрос как ще коментира изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че 9 оставки означават, че кабинетът е прояден от корупция, Борисов отговори: "Не ме интересуват коментарите й. Пътувах, всеки ден си откривам газопроводи, заводи, фабрики", и добави, че няма да влезе в тона й.

"Само ще кажа, че нея я отстраниха като зам.-министър. За какво – тя да отговори. Оставям ги те да си коментират“, каза още той.

Относно идеята за намаляване на субсидиите на партиите Борисов отговори: "Олигарсите дават много пари. Ние сме готови да намалим субсидията, но в никакъв случай не трябва да се оставят партиите в ръцете на червените олигарси. Тогава, като дойдат избори, всеки ще ходи да чука на вратата на колегата и ще пита дали ще му даде пари за избори. И той ще каже: "ще дам, ама ти какво ще ми дадеш“. И затова вземете Германия – навсякъде има субсидии. Някои ще кажат, че там са по-малко, но те имат фондации, които получават стотици милиони евра, за да помагат на партиите."

Борисов припомни, че този закон за субсидиите "БСП го направи, не съм го направил аз".

"Най-важното днес са заводите, работната ръка, друго не ме интересува“. Борисов посочи, че все повече трябва да се вдигат доходите, за да се връщат младите кадри. „Дуалното обучение се оказа изключително обучение – има паралелка на самия завод. И освен за износ, работят и за българския завод“, заяви Борисов. Той посочи, че са създадени идеални условия за инвеститори. "Всеки ден се откриват много работни места и заводи“, каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase