Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Тук сме различни хора, с различни професии и различни убеждения, но имаме една цел - да гарантираме основна ценност на правовата държава и Конституцията - свободата на избора. Това каза лидерът на БСП по време на подписването на Меморандум за честни избори с други 20 политически партии и неправителствени организации, предава Агенция Фокус.

Соцлидерът заяви, че върховенството на закона изисква защита и гаранция на много хора и поиска то да е в основата на действията във връзка с изборния процес.

Още по темата

Нинова подчерта, че с възможностите за застъпници, наблюдатели и обмен на информация, както и сигнали за нарушения на закона в изборния ден, ще се създаде широка мрежа, с която щяло да се гарантира спокойствието на българските граждани, че са защитени и свободни да изразят волята си.

"Нека бъдем безкомпромисни към всеки натиск, който се упражнява върху тях. За никога не е тайна, че някои хора се страхуват да излязат и да изразят волята си свободно. Искам да ги призова - бъдете спокойни и свободни, излезте, гласувайте, и изразете волята си." - призова Нинова

Тя изтъкна още, че тези избори са ключови за бъдещето на Европа и на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар