Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Видео 16.05.2019

Политолог: Коалицията на ГЕРБ е признак за уплах

ГЕРБ се опитва да размие наказателния вот на предстоящите евроизбори, а БСП се опитва да го привлече към себе си. Това обяви в "България сутрин" политологът Първан Симеонов.
Още по темата


Според него почивните дни около вота ще се отразят на резултатите на ГЕРБ, тъй като по-десните избиратели предпочитат да отидат някъде на почивка, със семействата и приятелите си, вместо да стоят пред урните. Симеонов също така разкри, че около 30% от хората решават за кого да гласуват в последният момент.

"Коалицията, в която влезе ГЕРБ означава, че те са малко уплашени за предстоящите избори. В момента те се опитват да размият наказателния вот, а БСП иска да го вземе. Много формации вече играят в ляво-националистическият сектор. Ангел Джамбазки е много интересно явление, той може и да мине бариерата за влизане. Около 30% от хората решават в последният момент за кого да гласуват. Ще има и почивни дни, което също ще се отрази на вота. Те са проблем за ГЕРБ, тъй като по-десните хора предпочитат да отидат някъде, вместо да са пред урните. Избирателите на БСП пък са по-мотивирани", каза политологът.

Първанов също така обясни, че ГЕРБ са допуснали грешка в провеждането на предизборната си кампания, тъй като според него тя се води предимно с атаки срещу президента Румен Радев.

ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу Радев, нямало нарушение

"В тази кампания се случват много нови неща. За първи път видяхме кампания, която се води от Борисов, а не от Цветанов. Не сме виждали и избори, в които залогът за БСП е толкова голям. Предишните избори бяха безинтересни, докато тези са много важни и за България, и за Европа. Когато БСП излезе малко напред, това действа мобилизиращо на електората на ГЕРБ. Затова от левицата са се снишили и агитират своите хора, а не околните. ГЕРБ обаче допуснаха грешка, че кампанията им се води с атаки срещу президента Радев. Въпросът е дали с подобни ходове ГЕРБ ще уплътни периферният си електорат", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 2 месеца

Е признак за неуспех ----

41

Анонимен

преди 2 месеца

до 38

Кое е това Салоники бе миз..ернико, българите му казваме Солун ако е същото където отиваш, ако се гърчееш кажи си го Тесалоники

40

Нищо лично,

преди 2 месеца

но защо все си мисля,че Цвъки вече е отстрелян,и се чака само да минат изборите,за да ни съобщят благата вест?!?Поредният тактически ход на неговият покровител,особенно като гледам напоследък с какъв замах и стръв си разчиства авгиевите обори?!?А и преди Цветанов обичаше да казва:"Да си изчистим къщичката..."?!?Явно чистката е започнала с него?!?