Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България трябва да бъде по-смела, по-суверенна и да каже ясно на Брюксел, че страната ни губи икономически от санкции срещу Русия. Това каза лидерът на Атака Волен Сидеров по време на среща на Групата за приятелство между България и Русия в Народното събрание, съобщават от пресцентъра на партията.

Националистът настоява парламентът да вземе решение, с което да възложи на българското правителтво да гласува в Съвета на Европа за отмяна на санкциите.

Още по темата
"Ние сме парламентарна република и всяко решение на НС е задължително за  правителството. "Атака" вече е внасяла подобен проект за решение, но той  не беше приет в предния парламент", заяви Сидеров на срещата с Василий  Иконников, председател на Групата за сътрудничество с България и член на Комисията по бюджет и финансови пазари в Съвета на  Руската федерация.

Сидеров е бил категоричен, че отмяната на санкциите ще бъде сред основните каузи на представителите на неговата партия в бъдещия Европарламент.

Накрая той призова и други негови български колеги от други партии, които са присъствали на срещата, да заявят, че са за отмяната на рестрикциите и по този начин да се подобрят отношенията между България и Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase