Снимка: БТА

За тези две години наистина България стана лидер на Балканите, заяви в Златоград председателят на НС Цвета Караянчева.

По думите й на фона на лидерската позиция на България на Балканите и успешното ни европредседателство през 2018 г., според Караянчева звучат неубедително опитите за очерняне и омаскаряване по време на предизборната кампания.

Още по темата
"Загледани в собствените си разправии, в тези избори може би ще изпуснем възможността да заявим по-категорично позицията си", смята председателят на парламента, цитирана от БТА. Според нея българските евродепутати трябва да бъдат заедно в ЕП и да пазят националните интереси.

Цвета Караянчева изрази надежда, че в оставащите седмици от предизборната кампания ще се смекчи тонът и ще се говори в конкретика, без да се използват лъжи, заплахи и всякакви способи на очерняне и омаскаряване. Черният пиар не носи дивиденти и това е доказано в годините, допълни шефката на парламента.

По нейна оценка кампанията досега не върви в посока на политики и на плюсове, които България може да получи от европейското семейство и евроинтеграцията. Вървят лъжи, личностни нападки, а когато започнем да говорим небивалици, сами хвърляме кал върху себе си, смята тя.

Според Караянчева дори опозицията трябва да подчертава нашето успешно европредседателство, за което "всички ни поздравяват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase