Снимка: Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

БСП е единствената, която може да победи ГЕРБ и да сложи началото на промяната, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на първомайския митинг и откриването на предизборната кампания на "БСП за България“.

"Ние не сме идеални, знаем го, но три години се борим срещу статуквото, срещу задкулисието, срещу модела на прехода. Не успяха да ни купят с постове, не успяха да ни купят с пари. Искаме да продължим. Знаем как да подредим държавата“, убедена е Нинова.

"На 1 май ни събира миналото. Събра ни и настоящето, защото днес в 21 век в България има бели роби на труда. Днес в 21 век в България има хиляди работещи бедни. Най-вече ни събра бъдещето, общата ни воля да променим това, защото днес учители, земеделци, малък бизнес, шивачки, монтьори, механици, миньори, учени живеят зле. Над 1,5 млн. българи живеят под прага на бедност“, посочи Нинова.

"Над един милион и половина българи живеят под прага на бедност от 340 лева, а десет човека от властта си направиха луксозни къщи за гости, построени с наши пари. Подават оставки, остават с апартаменти. Апартаментен морал", обобщи Нинова.

Тя припомни "Приказка за стълбата" на Смирненски и допълни относно апартамантгейт: "Те не по стълба се качиха, с асансьори излетяха. Там, от високото, виждат, че народът живее добре, в благоденствие и е щастлив. Подмяна!"

Според нея страната ни няма да бъде приета скоро в Шенген, както обеща Борисов.

Победата над ГЕРБ ще означава връщане на държавността, върховенство на закона, правосъдие, еднакво за всички, икономика и производство, съдържателно образование, достъпно здравеопазване, доходи, достойни за българите, каза още тя.

По думите й има подмяна на фактите, на учебниците, на паметта ни, на историята ни и на българщината. "Вчера някой ни убеждаваше в навечерието на Априлското въстание, че нямало турско робство. В България е имало турско робство и Руско-турска освободителна война. Не подменяйте историята на българина“, каза Нинова.

Нинова призна, че мнозина от българите не вярват в евроизборите. "Някои смятат, че там отиват само скъпоплатени чиновници. Не, зависи от нас, какви хора ще изпратим там. Други мислят, че Европа не може да ни подобри доходите. Може, ако нашите хора се преборят за минимална европейска заплата и минимална европейска пенсия. Смятате, че Европа не може да помогне на децата ни, да не заминават. Може, ако нашите представители се преборят за младежката гаранция, за културния чек, за образование и работа на младите хора. Отчаяни сте, че няма справедливост и правосъдие. Може да има, ако създадем европейска прокуратура и подкрепим г-жа Кьовеши за главен прокурор на Европа“, обобщи лидерът на БСП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар