Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Имаме пълна мобилизация за предстоящите европейски избори. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов след регистрацията на листата на коалиция "Патриоти за Валери Симеонов" в ЦИК за европейските избори, съобщи Фокус. Водач на листата е самият лидер Симеонов. 

"Естествено, че се борим за присъствие в Европейския парламент. Ако народът каже 2-ма, 3-ма ще бъдем благодарни", коментира Симеонов.

На четърто място в листата пък бил българин от ромски произход, по думите на Валери Симеонов.

На въпроса дали разделението на "Обединени патриоти" няма да навреди на общата кауза, бившият вицепремиер заяви, че вината за това не е в НФСБ.

"Питайте тези, заради които се явяваме поотделно", каза Симеонов.

"Ние сме в тази коалиция, просто защото това беше единствената работеща коалиция за 44-то Народно събрание. Хората са гласували за Народното събрание и за управляващи. В случая става въпрос за гласуване за представители в ЕП", допълни Валери Симеонов.

Преди време стана ясно, че трите формации в "Обединени патриоти" - "Атака", ВМРО и НФСБ, ще се явят самостоятелно на предстоящите избори.

Още по темата
Лидерът на Атака Волен Сидеров пък обяви, че НФСБ е била партията, която е предопределила явяването поотделно, като е заявила, че категорично няма да се яви с "Атака".

По темата "Апартаментгейт" Симеонов беше категоричен, че няма да се занимава с "дребни сметки".

"Мисля и аз, и колегите сме над тези неща. Казал съм си мнението за този скандал, не бих желал да го коментирам и хиперболизирам. Резултатите ще покажат."

На въпрос дали при слаб резултат на управляващите на предстоящите избори, ще има нужда от предстрочни парламентарни избори, Симеонов коментира, че трябва да се прави разлика между двата вида вот.

"Нашето разбиране е, че парламентарните избори имат една цел - управление на държавата. Европейските са присъствие в ЕП. Това са различни избори. Не би трябвало да се прави пряка връзка между тях", обясни Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар