Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
"Ние залагаме на младите" е слоганът на кампанията на ДПС за евроизборите.

Водач на листата е председателят на партията Мустафа Карадайъ, след него са депутатът Делян Пеевски, лидерът на Младежкото ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, евродепутатът Искра Михайлова и зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Атидже Алиева-Вели.

На следващите места са Севим Мусак, Станислав Анастасов (министър на околната среда и водите в кабинета "Орешарски"), Сюлейман Сюлейман, Антоанета Асенова, Гюлфие Парушева, Петър Чобанов (министър на финансите в кабинета "Орешарски"), Сюзан Мехмедова, Синан Пехливанов, Танер Кабилов, Сунай Якуб, Ертен Анисова и Цветан Енчев.

На представянето в столичен хотел всеки един от тях каза годините си и областите на професионалните си интереси. Единствен Делян Пеевски не присъства в залата. Той беше представен от водещите на събитието като "утвърден политик и авторитет сред избирателите на ДПС", предаде БТА.

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ беше посрещнат в залата с бурни аплодисменти и скандирания "ДПС".

"Ние залагаме на младите. Винаги в ДПС младежите са имали глас, място за идеи, инициативи, понякога дори изпреварващи и винаги с достойно представителство. Младежкото е вградено в темелите на ДПС. Този модел тръгва от нашия почетен председател Ахмед Доган", заяви Карадайъ.

Председателят определи листата на движението като най-младата, най-добрата и печеливша. "Те знаят и могат. Те са отговорни и активни политици, не само в партията. Те могат да реформират Европейския съюз. Те са това, което националистите и популистите никога не могат да бъдат. Те са и експерти, и дипломати, и политици, и основни носители на европейските ценности", отбеляза председателят на партията.

По думите му представителите на ДПС в европарламента ще са основни двигатели на реформите в ЕС, двигатели на възраждането на основополагащи идеи и ценности на съюза. "Заедно ще направим Европа по-силна и по-единна. Нашата листа гарантира победа", каза още Карадайъ.

На представянето присъства и певецът Орхан Мурад, който получи смарт устройство за незрящи като подарък от ДПС по идея на почетния председател на движението Ахмед Доган.

Коментари Напиши коментар

27

баба мара

преди 4 седмици

това е позор мустафа и пеевски 30 години използват тези работливи хора за
полит цели хората нямат в 21 век радио телевизор зъби в устата ама ще праща
сулъо и пулъо в брюксел

26

Рогата брат

преди 4 седмици

Браво, а дрогаря станишев се ожени и му пораснаха рога по-големи от европарламента...

25

Анонимен

преди 4 седмици

Отвратително !