Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национално сдружение "Българска домашна ракия" категорично подкрепя НФСБ и кандидатурата на Валери Симеонов за евроизборите, съобщава izbori.bg.

Сдружението е учредено през 2016г. от над 200 собственици на ракиени казани от цялата страна. Целта на организацията е да представлява бранша пред институциите.

"Ще обиколим всички наши структури - 22 на брой, във връзка с номинацията, пък и нашето желание беше Валери Симеонов да оглави листата за евродепутати. Защото няма друг човек и ние не виждаме друг човек в България, който може да отстоява националните интереси в Брюксел. Сегашните депутати тръгнаха да се показват по телевизията и да прокламират разни идеи, правят си предизборна кампания, а къде бяха четири години", каза Андон Андонов, председател на Национално сдружение "Българска домашна ракия".

По думите на почетния председател на сдружението Петко Събев, организацията прави обобщена обиколка по региони, където събира своите координатори за една окончателна визия и представяне на вижданията им за европейското представяне на България в изборите.

Валери Симеонови и преди е получавал подкрепата на сдружението. По време на протеста на майките на деца с увреждания, които искаха неговата оставка, от "Българска домашна ракия" предложиха да организират контрапротест в негова защита. Симеонов отклони предложението.

На срещата в Сливен е бил издигнат и ефектен плакат с лика на Симеонов и надпис:"Валери Симеонов - човекът, който спаси българската ракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase