Снимка: БулФото
Самият аз бях свидетел на поне две изборни манипулации по време на моя мандат. Това каза бившият президент (2012-2017г.) Росен Плевнелиев по време на откриването на конференцията на тема "Заплаха от външна намеса за изборите за Европейски парламент 2019" в Дома на Европа, предаде Ройтерс. 
 
По думите му манипулациите са били драматични, драстични и вътре в България. Първият визиран от него случай е аферата Костинброд. 
 
"Тотално анти и противоконституционно действие на журналисти и политически лидери, които в деня на размисъл на българския народ, тогава, когато всички трябваше да бъдат оставени да вземат своето отговорно решение за кого да гласуват на следващия ден, цяла България се събуди с отвратителна по своя мащаб изборна манипулация", коментира Плевнелиев.
 
Той посочи и че една удобна медия, която е част от пропагандата на голяма медийна империя, е започнала да бомбардира българския народ в ден за размисъл.
 
"Втората манипулация пред очите ми бе най-голямата кибератака от Русия. Тя е част от руското военно разузнаване. Целта беше да се всее съмнение през 2015 година. Местните избори не бяха важни, но референдумът беше трън в очите. Този референдум означава голяма геополитическа промяна", добави бившият президент. 

Коментари Напиши коментар

200

ГНЕВЕН

преди 1 месец

Този мерзавец е срам за нацията ни.Абсолютно недоразумение в политиката.Шотландската пастирка натрупа милиони със слагачество ,послушание и слугинаж.
И сега , когато и Деса го направи за смях ,е седнал да ръси някакви мъдрости.Вместо да се скрие в дупката си ,в някой от многобройните си имоти ,купени с нашите пари.Никой никога не го е броил за жив.Просто Боко го посочи и Цвъко с манипулации и подменени протоколи го назначи за президент.НИЩОЖЕСТВО.

199

Анонимен

преди 1 месец

Абсолютно прав е Плевнелиев! В деня на изборите Бареков и екскрементомета Карбовски оплюваха ГЕРБ, за някаква уж фалшификация от огромен екран поставен пред НДК и излъчващ "кой знае защо" частна телевизия вместо националната. Бареков внушаваше ,че се страхувал за живота си защото едва ли не Борисов го заплашвал. И това в изборния ден.И двамата са престъпници и нарушители на изборния закон ,а единия е скъпо платен журналист ,а другия евродепутат.

198

:-)

преди 1 месец

Учудващо е колко заблудени овце има още. Явно манипулацията на простите овце е била твърде успешна. Като имаш половин милион празни бюлетини, какво ще направиш с тях бе Ганьо? Прав е Плевнелиев - противоконституционна и чудовищна манипулация. Всички участвали в нея си получиха постовете.