Снимка: архив, Булфото

Какви са политическите отзиви след Консултативния съвет за национална сигурност? Как да се лекува "Апартаментгейт" и острият тон между институциите?

"Апартаментгейт се превърна в политическа чума. Няма лек. Скандалът придобива гигантски размери, тъй като всяко следващо събитие го поддържа. Нужна е законодателна инициатива, чрез която имотите на властта да не могат да се изповядват на данъчна оценка. Защото така се пестят данъци. Управляващите трябва да признаят, че има проблем. Нужна е законодателна промяна. БСП остави ГЕРБ да се пържат в собствения си сос", коментира политологът Димитър Ганев.

Още по темата


Той посочи в "Денят ON AIR", че този тип скандали отказва хората от политиката и от участието в политическия живот.

"Хората лесно казват "Всички са маскари". С такива скандали, хората няма да излязат да гласуват на евроизборите. Можем да излезем на тези избори с под 2 милиона гласоподаватели. Тогава, който и да победи – победител няма да има. "Патриотите" са в латиноамерикански сериал, който ще приключи със записването за изборите", отбеляза Ганев.

Според политолога Любомир Стефанов гражданите загубиха доверието, че институциите си вършат безпристрастно работата.

"Работата на прокуратурата се върши от медиите. Търпимостта на гражданите към публични скандали е паднала до критично ниво. Президентът губи статут, като слиза на такова ниво. Изказванията на Корнелия Нинова, че властта краде по 10 млрд. лв., или трябва да бъдат доказани, или са лъжесвидетелства.

Абсолютно съгласен съм, че е възможно на евроизборите да има много малка избирателна активност. Тогава щетата ще бъде към демокрацията. Ако тези устои се подронят – алтернативата е ясна. "Патриотите" вече не са обединени. ГЕРБ също им е вдигнал мерника", обясни Стефанов пред Bulgaria ON AIR. 

Коментари Напиши коментар

25

БСП в небитието

преди 1 година

Корнелия Нинова е вредна за обществото, за партията си и за себе си.
Тя си позволява под прикритието на свободата на словото да говори откровени лъжи от трибуната на НС. Народа обаче пита:
Как една млада селянка (Курнелия Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца – "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...

24

Анонимен

преди 1 година

До Обективен

Обяснявам (Паркинсън го е написал в законите си) - когато се изхарчат няколко милиарда за да нямаме АЕЦ, народа не протестира особено, защото не може да си представи подобна сума.

Обаче когато става въпрос за апартамент, всеки българин може да си представи 80 квадрата и цената им и побеснява, когато разбере, че някой се е облажил.

Та затова се раздухва скандала, а президентът видя, че най-накрая може да ги насоли така, че да ги заболи. Иначе рядко му обръщат внимание.

23

тя

преди 1 година

Чували ли сте репликата "хубаво е да има богати хора "" , не всички богати са престъпници " ! Смях : не всички , но почти всички !