Снимка: Булфото

След като трите формации в "Обединените патриоти" така и не успяха да се разберат, партиите "Атака", НФСБ И ВМРО ще се явят по отделно на Европейските избори.

Пред Bulgaria ON AIR, депутатът от "Атака" Кристиян Димитров заяви, че Волен Сидеров е положил големи усилия за запазване на единството. Лидерът също заявил, че няма претенции към листата. И партията е била готова на компромиси в името на обединението. Въпреки това, НФСБ е имала непреодолими несъгласия с някои от позициите им.

"Нашата теза винаги е била, че това, което ни обединява, трябва да бъдат каузи и идеи и възможната работа, която трябва да свършим", посочи още той.

Димитров е категоричен, че когато лидерите на партиите са хора с характер, отстояващи позиции, е нормално да има размяна на остри реплики и напрежение.

"Нашата причина да искаме да бъдем заедно е да продължим това, което до сега постигнахме, защото "Обединени патриоти" постигна "Движението за права и свободи" да е извън властта и да извадят от зоната си на стабилност ДПС. Те бяха наложени като един балансьор", разясни депутатът.

Той заяви, че партия "Атака" внася нов момент в политиката със създаването на политическата академия, която ще даде шанс за изява на нови хора, без опит в тази сфера, които да внесат нова енергия. Като пояснение даде, че тези хора ще бъдат представители в евролистата на партията.

Политикът допълни, че това е важен инструмент, чрез който ще се насочи фокуса към политическия процес. Според него това е нужно, тъй като напоследък се обсъждат само теми за корупция и власт, което създава грешно впечатление, че политиката е нещо лошо.

Относно конфликта между България и Турция, Кристиян Димитров заяви, че България ясно е показала, че няма да позволява такива изказвания и за първи път е реагирала адекватно на ситуацията.

Той отбеляза, че "Атака" винаги е била против вмешателството на други държави в нашата политика, като допълни, че смисълът на закона за вероизповеданията е да се спре външното финансиране.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът сподели, че на 20 април ще стане ясно кога ще бъде готова листата на партията, както и кой ще я оглави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase