Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На фона на предстоящите евроизбори шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов отсече, че ако партията на Бойко Борисов ги загуби, това ще е във вреда на страната.

Иначе той призна, че и този път се кани да получи от премиера и лидер на партията Бойко Борисов нов часовник за победата.

Още по темата

"Ние винаги си имаме залог, всяка една победа за мен увеличава колекцията от часовниците. Това стана традиция, имам около 10-11 часовника", обяви Цветанов пред bTV.

Досега в колекцията му липсвал само един, защото президентските избори през миналата година бяха спечелени от опонента на ГЕРБ Румен Радев.

Въпреки това Цветанов смята, че тази загуба е била полезна за ГЕРБ, защото е мотивирала управляващите да покажат какво са направили през всичките години във властта.

Сега той е убеден, че ГЕРБ ще спечели поне 6 места в ЕП и предсрочни избори няма да има.

"Ние сме единствената проевропейска партия, която защитава и отстоява ценностите, които дават сила на обединена Европа. Не е нормално в платформата ти за предстоящите европейски избори да сложиш акцент на това, което те различава от европейските социалисти, както направиха БСП", отсече зам.-шефът на партията. 

ГЕРБ ще представи платформата и листата на евродепутатите около 16-17 март, а от днес започват номинационните събрания, които трябва да приключат до 20 февруари.

А за предупреждението на Борисов към съпартийците си, че ако не им светне червената лампичка, той ще им светне синята, Цветанов коментира, че е нужна пълна мобилизация и не трябва да се правят компромиси в никакъв аспект, който руши доверието на партията и не води до обществен интерес.

"Аз смятам, че както министър-председателят, така и аз като председател на Националния изборен щаб сме доволни от работата на колегите, но винаги трябва да има подобни срещи, на които да се предпазваме от подобни явления, които биха могли да възникнат. ГЕРБ има много случаи през годините, в които сме правили обновление, както на народните представители, така и на общинските и областните работници по места", обясни той.

Според него членството в ГЕРБ е отговорност, а не привилегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase