Снимка: БГНЕС/EPA

Само девет процента от британците смятат Брекзит по-скоро за успех, отколкото за провал, сочи нова анкета, цитирана от Пи Ей Мидиа и ДПА. Близо 62% от респондентите го описват по-скоро като провал, сочи социологическо проучване на "ЮГав".

Общественото мнение и последните данни показват, че разочарованието от Брекзит е достигнало нови висоти, като броят на британците, които казват, че решението за напускане на Европейския съюз през 2016 г. е било правилно, е на най-ниското си равнище - само 31 процента.

Почти два пъти повече от запитаните - 56%, казват, че решението е било погрешно.

Броят на гласувалите за Брекзит, които сега не го одобряват е рекордно висок - 22 процента, сочи анкетата на "ЮГав".

Данните показват, че много британци са съгласни с Найджъл Фарадж, бившият лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство и Партия "Брекзит", който каза миналата седмица, че Брекзит "се е провалил".

Дори сред онези, които са гласували в полза на Брекзит, сега 37 процента го смятат за провал.

Повечето от тях биха се присъединили към Фарадж, хвърляйки вината върху Консервативната партия, като 75 процента от анкетираните смятат, че "Брекзит е имал потенциал да успее, но осъществяването му на практика от предходните правителства го е превърнало в провал".

Близо 72% от британците казват, че правителството не се е справило добре с Брекзит, включително 63 процента от гласувалите за излизане от ЕС. (А. Маргоевски, БТА)

Коментари Напиши коментар

35

Ззз

преди 4 месеца

А като преписвате защо не преписахме и че проучването е направено с хора на възраст 18-25 години? Нали се сещате че младите по начало бяха против. С други думи манипулирана "статистика" тоест пропаганда

34

Анонимен

преди 4 месеца

Индусите и пакистанците гласуваха за Брекзит, за да спрат чужденците от Източна Европа. Индусите не са чужденци, защото са от Британската империя и техен държавен глава е Чарлз.

33

Анонимен

преди 4 месеца

След няколко години Централна Европа официално ще изпревари Великобритания по среден стандарт. Точно Брекзит беше явлението което причини тоталното пропадане на Великобритания. Най-смешното е, че и след Брекзит имиграцията там не спря. Напротив, рекордно висока е, просто съставът е различен - вместо европейците идват тези с лодките.