Снимка: БГНЕС

Парламентарната комисия за стандартите на британския парламент е разширила разследването си срещу премиера Риши Сунак. Това става ясно от последния списък с отворени запитвания, публикуван на официалната страница на парламента днес, съобщава "Ройтерс".

Разследването за това дали Сунак правилно е декларирал дяловото участие на съпругата си в компания за грижи за деца, която може да се облагодетелства от новата правителствена политика, започна на 13 април.

Комисията отговаря за кодекса на поведение на Камарата на общините и разследва всички предполагаеми нарушения.

Още по темата
Разследването е било разширено на 20 април, за да обхване частта от кодекса, която гласи, че членовете на парламента не трябва да разкриват подробности за каквото и да било разследване на комисията.

След като разследването беше оповестено публично, говорителят на премиера потвърди, че то е свързано с фирмата за грижи за деца и увери, че дяловото участие на съпругата на Сунак в "Кору кидс" е прозрачно декларирано.

"Няма да спекулирам какво проучва или не проучва комисията", заяви днес говорителят на Сунак, запитан за удължаването на разследването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase