Снимка: БГНЕС/EPA

Съдебни дела в Хърватия, след като кмет отмени фолк концерти в курортен град, съобщи Данас.

Това е кметът на Пула Филип Зоричич. През тези дни там трябваше да има концерти на сръбските изпълнители Ана Бекута и Драган Коич Кеба.

Още по темата
Кметът обаче отмени концертите, обявявайки, че този тип музика не подхожда на неговия град и добави, че няма да допусне подобни прояви, докато е на поста. Вместо това е започнал преговори с концерти на Роби Уилямс и Ерос Рамацоти.

Това доведе до действия от организаторите на събитията. Те подадоха жалба срещу управителя на залата, в която концертите трябваше да се проведат.

Настояват за временно решение, което да позволи осъществяването на концерта по план, след което няма да настояват за допълнителни компенсации. На този етап жалбата не е приета, но вероятно ще подадат втора.

Държавният глава на Хърватия Зоран Пленкович обяви, че също не харесва подобна музика, но се въздържа да одобри подобни действия спрямо културни събития.

Коментари Напиши коментар

17

торенте

преди 2 месеца

Времето е доказало, че тия неща със забрани не стават. Когато няма желаещи да посетят даден концерт той ще просто ще бъде отменен. Може пък кмета да прави скрита реклама?

16

Долу МОЧА

преди 2 месеца

Долу чалгата, Долу сръбската музика. Долу гръцкото, Долу Роби Уилямс. Имаме най-великата народна музика !!!

15

Анонимен

преди 2 месеца

Хърватския кметъл! Браво!