Снимка: БГНЕС/EPA

Днес във Франция е обявена нова поредица от протести за спирането на пенсионната реформа на правителството, съобщи Фигаро.

Очакват се промени в работата на летищата. Съобщава се, че са отменени една пета от полетите към летище Орли край Париж.

Очакват се и закъснения на полети.

Още по темата
Отменени са и влакови пътувания между Франция и Германия.

Очаква се в протеста да се включат представители на различни сфери от френската икономика.  На последните протести участваха близо един милион души.

Френското правителство опитва да повиши минималната пенсионна възраст с две години. От кабинета настояват, че ако промяната не бъде въведена, скоро страната може да има финансови трудности.

Много представители на опозицията и професионалните групи настояват плановете да бъдат променени.

Коментари Напиши коментар

29

Prеебан

преди 1 месец

Да живей рЕВОЛЮЦИЯта, Хуманизма става новото модерно течение по света.. За жалост ще бъде яхнато отново от шейтанИтЕ и поредното проглеждане ще иде в канала.

28

Африканците

преди 1 месец

са на протест . Ако е пътувал някой през летище Шарл Де Гол и е видял там бял човек, значи тва е било 60те години. у европа днеска е друго, у франция най-много

27

Анонимен

преди 1 месец

Тоест при осигурителен максимум в най-добрия случай става 41к х 0,5 = 20,5к бруто годишно = 1700 месечно = 1500 нето преди данък. Общо взето сладкия живот при пенсиониране е химера и колкото и да е вулгарно, можем спокойно да заключим че пенсията е най-голямата схема на Понзи в света.