Снимка: архив, БГНЕС

Италианско-френската система за противовъздушна отбрана (ПВО) САМП/Т (SAMP/T) ще бъде разположена и в готовност за действие в Украйна до два месеца, съобщи италианският външен министър Антонио Таяни, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Смятам, че тя ще заработи в рамките на седем-осем седмици", каза в телевизионно предаване Таяни, който освен министър е и вицепремиер.

Системата може да проследява десетки мишени и да прехваща до 10 обекта наведнъж. Това е единствената произведена в Европа система, способна да прехваща балистични ракети.

Киев иска от западните си съюзници повече средства за противовъздушна отбрана, а през ноември миналата година поиска конкретно система САМП/Т, известна още като "Мамба".
(БТА, Десислава Иванова)
 
 

Коментари Напиши коментар

23

Истината

преди 1 месец

Нямат американска.

22

Капитал

преди 1 месец

До Анонимен 23"Срещу хиперзвуковите Кинжали няма противоракетни системи. Натовските системи станаха за смях в ***" То и кинжали има колкото Т-14, СУ-57 и разните други безаналогови оръжия... На парада колкото да може няколко бройки да се видят и това е. То да не е нефт да блика от земята? Най-голямото производство на Русия е това, което се произвежда само. На практика арабска държава. Пък и с тази частна армия на православния славянин Кадиров са бетер араби даже.

21

Анонимен

преди 1 месец

Айдеее, жужака пак оцапа кълките!