Снимка: архив, БГНЕС

Ева Кайли, отстранена от поста на заместник-председател на Европейския парламент и задържана в началото на декември миналата година по разследването "Катаргейт", работи в затвора в Брюксел за 0,75 евро на час. Това съобщават белгийски медии, като уточняват, че отношението към Кайли е като към всеки друг затворник и сега тя участва в почистването на помещенията и в кухненската работа.

Още по темата
Отбелязва се, че преди да изгуби статута си, Кайли е работила за 7146 евро месечна заплата след облагане с данъци и е имала на разположение още 4778 евро на месец за пътни разходи.

Отчита се, че наскоро защитата на Кайли съобщи за лоши условия на задържане и дори, че Кайли е била поставена в даден момент в изолатор заради възражения, че не е допусната да вземе душ.

Кайли бе настанена в най-новия затвор в Белгия и един от най-съвременните в Европа и по света, в околностите на Брюксел. Прокуратурата и съдът отказаха искането ѝ да бъде освободена с гривна за проследяване.

Кайли е обвинена, че е участвала в организирана престъпна група, извършвала политически услуги на Мароко и Катар срещу заплащане. В дома ѝ, който тя споделяше с партньора си Франческо Джорджи, както и в куфар, пренасян от баща ѝ, бяха открити стотици хиляди евро в брой. Общо по случая следователите се натъкнаха на банкноти на стойност над 1,5 милиона евро.

Засега в затвора остават Кайли, Джорджи и бившият евродепутат Антонио Панцери. Наскоро Панцери, обвинен за ръководител на престъпната група, стана свидетел на прокуратурата. По същото разследване Европейският парламент вчера свали имунитетите на евродепутатите Марк Тарабела и Андреа Коцолино, както поискаха белгийските власти.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Коментари Напиши коментар

67

Mdammm

преди 1 месец

А в бг бачкат за 1 евро на час и без да са в затвора.

66

Анонимен

преди 1 месец

2023 ще предложи доста изненади на всеки от нас. Каквото сме си надробили, това ще сърбаме.

65

Анонимен

преди 1 месец

При нас няма такава опасност, да има осъден за милиарди....А и народа спи, чака ББ и компания сами да се самозатворят.