Снимка: БГНЕС

Европейският съюз планира да проведе голяма среща в Истанбул на 22 февруари по повод годишнината от руската инвазия в Украйна, заяви днес ръководителят на делегацията на ЕС в Турция Николаус Майер-Ландрут, съобщава електронното издание "Дейли сабах".

Той заяви, че на срещата ще бъде поканен украински правителствен представител, а ще присъства също и представител на Турция. Дискусиите ще се фокусират върху геополитическите и икономическите последици от войната.

"Това е и начин да изразим нашата подкрепа за Украйна. Миналата година, на 24 февруари, началото на руската агресия беше определящ момент в европейската история", каза той пред репортери.

"Хората често казват, че 11 септември е бил повратен момент за историята на американската сигурност. Бих казал, че 24 февруари 2022 г., началото на руската агресия, е подобен повратен момент за европейската сигурност. Имаме война на нашия континент, голяма брутална война, война с последици далеч отвъд европейския континент", заяви Майер-Ландрут. /Мина Димитрова, БТА/

 

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 месец

Събират се на ядене и пиене . И онзи наркоман ще грачи по скайп

24

Анонимен

преди 1 месец

ВЪЗРАЖДАНЕ.

23

Анонимен

преди 1 месец

Плюя на икраинската и.з.м.е.т! Стискам палци руснаците да ги избият всички до крак,за едно с ЕС.