Снимка: Bulgaria ON AIR

След Нидерландия, Австрия е втората страна, която се обяви против влизането на България и Румъния в Шенген.

Според проф. Стоян Денчев, има нагласа тези две страни да не бъдат приети в Шенген.

"Предварително е намислено да остане само Хърватия, изиграха го по "блестящ" начин. Целият народ и всички български политици трябва да изригнат в този момент и да заклеймят тези нечестни европейски политици", заяви общественикътв в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му България никога не е защитавала своите интереси, защото продължаваме да се караме.

Проф. Денчев коментира и обвиненията, отправени от сирийски мигрант към българските гранични полицаи - че са стреляли по него и едва е оживял.

"Българската граница не трябва да се преминава безнаказано. Ако мигрантите бягат от войната, има гранични пунктове - да отидат да си подадат документите, а не да режат преградното съоръжение", подчерта той.

Общественикът е на мнение, че медиите, свързани с разследването на случая, "имат определена задача - България да не влезе в Шенген".

"Колкото по-голяма е държавата, толкова по-голяма е корупцията", категоричен бе гостът.

В ефира на Bulgaria ON AIR проф. Денчев подкрепи твърденията на президента Румен Радев, че действията на "Продължаваме промяната" са шарлатания, но все пак подчерта, че "един държавен глава трябва да прецизира изразните си средства".

"Проф. Николай Габровски ще бъде добър премиер, ако успее да създаде правителство. Това е правителство на България без значение, че ГЕРБ има възможността да го предложи първо. Бойко Борисов направи добре, че се отдръпна", отбеляза той.

Според него правителство на малцинството няма да бъде възможно нито с първия, нито с втория мандат. Шанс са правителство може да има с третия мандат, който Денчев прогнозира, че ще отиде при БСП или "Продължаваме промяната".

Общественикът обобщи, че "България е поставена на спусъка на общественото внимание".

"Вече не вярвам на европейските политици, но все още вярвам на българските. Не може да те гледат в очите, да те тупат по рамото и накрая старата Европа да се отдели от новата", заключи той.

 

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 2 месеца

Нямаме шанс. Първо не сме им нужни и ни презират и второ Европа в момента си има достатъчно грижи, за да добави още една. Нещо като нямала си баба беличка, та да си вземе козичка.

16

българин

преди 2 месеца

Абе дядка,не ни искат заради твоите от ДПС,които отровиха морала в държавата ни,заразявайки ни с мюсюлманската корупция,заради ГЕРБ,които доразвиха тази отрова и сринаха държавността.Престанете да ни говорите дивотии.

15

Аз

преди 2 месеца

Интересно! Третият мандат при Продължаваме промяната?!? А вторият? Една статия не можете да напишете коректно..