Снимка: БГНЕС

Македонското министерство на външните работи осъди нападението от тази вечер срещу "гражданския клуб в Охрид".

Около 21.00 часа снощи срещу българския клуб "Цар Борис Трети" бе открита стрелба с пистолет. По чудо при инцидента няма пострадали. Македонското МВнР определя инцидента като "вандалски акт", при който са "изпотрошени външните стъкла на гражданския клуб в Охрид". В него обаче никъде не се споменава изрично, че нападението е извършено срещу български клуб.

Още по темата

"Тревожен е фактът, че тези вандалски инциденти се повтарят в един кратък период от време. Само преди няколко дни, на 20 ноември, бяхме свидетели на подобен вандалски акт, когато бе изпочупено външното стъкло на клуба. Това са напълно неприемливи събития, които може да застрашат живота и да увеличат ретроградните процеси, които са срещу европейската интеграция на страната", се казва още в съобщението от МВнР.

От министерството на РСМ призовават "компетентните институции да предприемат необходимите мерки за разкриването на извършителите и да бъдат предприети необходимите мерки за гарантирането на работата на този и на всички останали граждански клубове в страната".

Според МВнР на РСМ "всички граждани на страната имали свободата да изразяват своите убеждения и да защитават правата си, които са гарантирани от Конституцията на една достойна страна-кандидат за членство в ЕС". /БГНЕС
 

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 9 месеца

Еничарите от Северна Македония показват на Европа, че не можем да ги приемем в ЕС.

11

Войникът без армия

преди 9 месеца

Снощи 23.11.2022г. С. Македония , с този за мен терористичен акт/използването на оръжие в мирни държави с/у сгради и лица на други държави си е чисто терористично деяние -тероризъм/ обяви война на България ,а не както нежно се опитват да ми пробутат,че било пореден "вандалски" акт,и Българските политици трябва веднага да прекъснат дипломатическите отношения със РСМ до влизането в затвора на Северно Македонските терористи , които стреляха с/у сграда с Българи ,което и като действие ще покаже,че самата "държава" СМ няма съпричастност към терористичният обстрела на Българският клуб&#128545

10

Спас безделника

преди 9 месеца

Това е много добре. Осветлява " напредъка". Да се продължи мониторинга с още един факт. А и Столтенберг да изземе всичкото огнестрелно.оръжие на този т.н. "член на НАТО", докато не е направил някоя беля.