Снимка: БГНЕС
fallback

Световната икономика се разделя на съперничещи си блокове, заплашвайки с повторение на Студената война, което ще се отрази по-зле почти на всички, заяви ръководителката на МВФ Кристалина Георгиева в интервю за вестник. "Вашингтон пост".

Според нея усилията на САЩ и Европа за преначертаване на глобалните вериги за доставки имат смисъл, ако помогнат за премахване на зависимостта от един доставчик, която се оказа толкова разрушителна по време на пандемията, предава БГНЕС.

Но ако двете сили издигнат нови търговски бариери, за да спечелят предимство в своето геополитическо съревнование, те биха могли да започнат разрушителен цикъл, който ще навреди на средната класа и бедните домакинства, като същевременно остави богатите невредими, изтъкна Кристалина Геолтиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Сталинке,

преди 1 година

Пенционирай се, докато ЦРУ не са те изфащали и онези от КДС, дека те изпратиха в САЩ да пътуваш и маркираш бензиностанциите на картата, която ти дадоха. Не случайно те изритаха от върха на ЕС политиката, където доказа либовта си към Мама Рашъ.

30

Сталинка:

преди 1 година

"Да живеЙ ФАЩ! Слава Кокаине! Ковид завинаги! Вива Ла Банк! Зелената сделка! Евроценности! 33-пола! Да унищожим България с колегите ми са*та*нис*ти! Да наложим демокраДция навсякъде по Света! Без значение дали искат или не!"

29

Анонимен

преди 1 година

До 33 - Не разбирам, как този коментар не е баннат за мисинфирмация! Най-малкото - за самият му тон!!!!!!

fallback