Снимка: БГНЕС/EPA

Очакваното посещение на ръководителя на германското правителство Олаф Шолц в Китай доведе до много противоречия сред управляващите в страната, съобщи РТЛ.

Излезе позиция от германската индустрия. От там призоваха кабинета да намали германската зависимост от Китай, който е водещият германски партньор на страната.

Финансовият министър Кирситан Линднер обяви решения, за намаляването на тази зависимост. Той е представител на един от малките коалиционни партньори.

Линднер настоява, че Китай се опитва да разширява влиянието си в страната.

Още по темата
В момента се водят преговори с водеща китайска компания за придобиването на част от корабния терминал в Хамбург.

Шолц подкрепя споразумението, което получи одобрение след съществено намаляване на придобития от компанията дял. Много представители на правителството настояват да се спре разширяващото се китайско влияние в индустрията.

Германският представител пристига в Китай на трети ноември, като посещението му ще продължи два дни.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 месеца

Няма по лошо от кому-низъм! Никога не бива да се допуска, дикта-та на червените под каквато и да е форма! 45 стигат!

13

До 10

преди 4 месеца

Къде прочете да говоря за антоглобализъм? Винаги съм вярвал, че глобализма е бъдещето, както и обединена Европа без граници та чак до свят без граници, религии и противопоставящи се правителства.... Но както казах глобализма се превърна в поредното изродено изчадие и служи единствено на корпорациите и правителствата на най силните държави. За хората има само едно свободно....всъщност и такова не е съвсем движение... но пък има банани бол!

12

Анонимен

преди 4 месеца

Той Шолц си е социалдемократ така че не се гнуси от комунистите. Моят дядо ми е казал видиш ли държава с мавзолей това е затворническа колония, бягай далече от нея. Та кой има Мавзолей? Русия, Китай, КНДР и Виетнам. Аз бих допълнил видиш ли хора поклонници на държавите с мавзолей това са потенциалните надзиратели и тъмничари в изброените държави и бягай далече от тях.