Снимка: архив, БГНЕС

Момче на 16 години бе застреляно в Швеция, предаде ДПА, позовавайки се на местната полиция. Безжизненото тяло на момчето е открито снощи на велосипедна алея в градчето Сандвикен, близо до Стокхолм, и откарано в болница, където е била потвърдена смъртта му.

Още по темата
Местните власти са започнали разследване, но все още няма арестувани по случая.

Швеция отдавна има проблем с престъпните групи и по-специално с престъпленията, в които се използва оръжие.

През тази година най-много смъртоносни стрелби са отчетени в Швеция от всяка друга страна членка на Европейския съюз. Младежът, починал снощи след смъртоносна стрелба, е 54-тият смъртен случай в държавата от началото на 2022 г.

Новият премиер на Швеция Улф Кристершон обеща да направи основен приоритет борбата с тежката престъпност и групировките. Той обяви тази сутрин в парламента в Стокхолм, че е планирано прокарването на нови закони и ново финансиране.

(БТА)
 

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 месеца

Шведите са миролюбиви , любезни и безконфликтни. Това са престъпни елементи от емигрантски произход. Където и да идат, и в най-мирната и демократична държава, не могат да променят природата си и ценностите си . Това е истината. Афганистанец или сомалиец си остава такъв навсякъде, не може да се интегрира .

19

Гошо

преди 7 месеца

Това са тия шпионите на Путин ,Баширов и Петров Просто е въпрос на време да се видят записите на охранителните камери и да се открият още доказателства ,като нпр. шишенце парфюм

18

Myлтиkyлти

преди 7 месеца

Мултикултурното обшество изисква толерантност към албанци, араби, техните банди и стрелби между тях! Все пак това са националните традиции на малцинствата и трябва да могат да си ги практикуват и в Швеция!