Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителят на германското правителство Олаф Шолц обяви, че ще подкрепи постепенно реформиране и разширяване на ЕС, съобщи РТЛ.

Германският представител посочи необходимостта от реформи в групата, за да се подготвят новите страни.

Още по темата
Смята, че постепенно трябва да се премахне и принципа на единодушие при взимането на решения.

"Единен ЕС, в който живеят повече от петстотин милиона, може още да разшири своето влияние. Всяка страна ще бъде изслушана, като различно поведение ще е отхвърляне на европейската идея", обяви Шолц.

Подкрепя идеята за разширена автономия на ЕС. Призна, че е нужно да се действа за убеждаването на някои страни.

Според него взимането на решения с мнозинство е победа за суверенитет. Много страни в групата са против подобна промяна.

Предстои обсъждане в различен формат.

Коментари Напиши коментар

109

пуйката

преди 3 месеца

С мнозинство,а най-много гласове кой има?Какво ли мисли Орбан по въпроса?Нашите са ясни - каквото реши началството.

108

Анонимен

преди 3 месеца

на изборите троловете гласуват един път и то може би по съвест затова израждане са в канала не е като да чукаш плюсове и минуси и да пишеш по десетина творения.дано си разбрал.

107

Анонимен

преди 3 месеца

"Нещо не разбирам...при толкова много хора против ЕС , на изборите Възраждане само 10%...!Пак ли само си пишем, пък после не гласуваме?" ------------------- Очевидно не разбираш. Няма никакво значение дали гласуваме. Дори няма значение КАК гласуваме. Единствено същественото е кой държи кодовете от машинките. И чии заповеди изпълнява. И докато по някакъв начин не се промени ТОВА, все ще чудим какво ни се случва. И откъде ни е дошло...