Снимка: БГНЕС/EPA

Европейците ще се радват на умерени температури през тази зима. Това обявиха учени от Службата за изменение на климата, съобщи Блумбърг.

Не се очакват големи застудявания, вероятно температурите ще са над нормалните в периода между декември и февруари.

Това реално ще облекчи енергийното потребление. Европейските страни се опитват да са пестеливи на ресурси, след спрените руски доставки.

Още по темата

Има между 50 и 60 процента шанс Великобритания и голяма част от Средиземноморското крайбрежие да се радват на високи за сезона температури. Около 50 процента е шанса за необичайно високи температури за останалата част от Европа.

Обединени са проучванията на учени от Великобритания, Франция и Германия. Подобен вариант би успокоило европейските потребители.

Реално Европа ще има голям шанс да се справи с предстоящите месеци успешно.

Коментари Напиши коментар

120

Анонимен

преди 3 месеца

Абе тея не могат да познаят какво ще е времето утре, пък тръгнали да ми разправят какви температури щяло да има през зимата.А и дори и зимата да е с температури по-високи от нормалните, това не е за радване а по-скоро за притеснение. Поредната платена статия на неграмотенжурналист

119

Анонимен

преди 3 месеца

128 Замени САЩ с Русия и ще си много по-близо до истината. Вземи прочети, че САЩ са една от малкото държави в света, с която ние имаме положителен икономически баланс. Повечето обикновено ни доят, особено пък Русия, където всичко е само на минус за нас и плюс за тях.

118

Равнопосавеност

преди 3 месеца

От друга страна, като няма горива и ток и минус един градус стига.