Снимка: архив, БГНЕС

В Италия се провежда 8-часова национална стачка на градския транспорт. Поводът е сигурността на обслужващият го персонал.

Стачката засяга градските автобусни, тролейбусни и трамвайни линии както и метрото, предаде БНР.

Тя е организирана от профсъюзите заради зачестилите случаи на агресията на пътници над водачите, контрольорите и други служители от градския транспорт.

Припомня се, че този феномен е нов за страната и се отчита навсякъде из нея.

Изготвен е списък с понесените насилия. Само за трите летни месеца на тази година, те са десетки: наплюти, ухапани, ритани и обидени шофьори, нанесени побои, разбити носове, промушен с нож, всякакви заплахи, както и с други остри предмети или вериги.

Синдикатите апелират за "защита на персонала от работодателите и законодателите, както и да се приемат спешно специфични мерки, насочени към предотвратяване и обезсърчаване на атаките срещу персонала на обществения транспорт".

 

Коментари Напиши коментар

14

Мен

преди 4 месеца

Смелчаците биячи да не би случаЕно да са екземпляри, които преди това са им били спасени животите, докато прекосяват средиземно море на лодка, на която са се качили срещу билет от 5000 еврака ? Едни такива черни, гнусни и никому ненужни биоотпадъци, сетихте ли се ?

13

One Driver

преди 4 месеца

Някой возил ли се е в градския транспорт в Италия? Ми те наистина са бой ,доста често!

12

Анонимен

преди 4 месеца

Биячите да не са от тези с превилегиите, дето у нас си карат луксозните автомобили без винетки и спят в 5 зведните хотели за без пари?