Снимка: архив, БГНЕС

Германия е подготвена за зимата въпреки намалените доставки на газ от Русия благодарение на мерките, което правителството в Берлин междувременно е предприело, заяви канцлерът Олаф Шолц в реч по случай Деня на работодателите в страната, предаде Ройтерс.

Още по темата
По думите му газохранилищата в страната са запълнени над нивото си от преди година и ще бъдат пълни "до таван" преди настъпването на зимата. Властите освен това за осигурили доставки за продължаване на запълването им и през студените месеци.

Евентуалното прекъсване на електричеството пък ще бъде избегнато с удължаването на живота на две атомни електроцентрали в Южна Германия, посочи още канцлерът.

До края на 2023 г. страната ще разполага с достатъчно терминали за втечнен газ, за да внася през тях цялото й необходимо количество.

А в перспектива Германия ще разработва все повече проекти, свързани с водорода, който по думите на Шолц е "газът на бъдещето" и страната е готова да поведе този сектор към истински бум.
/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

24

Друг

преди 2 месеца

Германия е готова , но обикновенният човек ще плати цената ! Безочие и наглост!

23

Честит празник!

преди 2 месеца

Така съвпадна, че моят началник днес се появи на работа с нова суперкола и аз го поздравих с Деня на работодателите. Той ми благодари и ми каза: Ако работиш двойно повече, ако изпълняваш задачите в срок, качествено и креативно, след година ще мога да си купя истинска кола-мечта.

22

Анонимен

преди 2 месеца

Колко немци ще мръзнат тази зима "благодарение" на глупостта и продажността на тази чернодробна наденичка.